On demand: Upskilling aanpakken voor post-coronatijd

Tips voor een strategie voor ontwikkeling van vaardigheden

Door de corona-pandemie zal de behoefte aan upskilling – ontwikkeling van nieuwe vaardigheden - blijvend toenemen. 60% van de leidinggevenden en medewerkers denkt dat zij moeten upskillen als gevolg van de crisis. Recent onderzoek van Degreed (State of Skills 2021) toont dat aan.

Toch heeft bijna de helft van de organisaties de opleidings- en ontwikkelbudgetten gereduceerd. Directies en HR moeten nu de balans vinden tussen het herstellen van de corona-impact, voorsorteren op een onzekere toekomst én ervoor zorgen dat hun mensen de juiste vaardigheden daarvoor hebben. 

Tegelijkertijd hebben bedrijven in bepaalde branches juist moeite om mensen met de juiste vaardigheden te vinden, zoals in online retail, logistiek en energie- en nutsbedrijven. Maar ook in de maritieme sector die voor Nederland erg belangrijk is. Daarbij worstelen organisaties met het in kaart brengen van de vaardigheden die hun medewerkers hebben, welke vaardigheden nodig zijn en wie deze moeten ontwikkelen.  

Zo wordt de kloof tussen beschikbare en benodigde vaardigheden alleen maar groter, wat voor toenemende druk zorgt op de organisatie en de medewerkers.

Hoe pakt u de noodzakelijke ontwikkeling van vaardigheden aan om in de post-coronatijd de bedrijfsdoelen te realiseren én werkgeluk en medewerkerstevredenheid te vergroten?

Deze gratis webinar geeft u antwoorden op de volgende vragen:

  • Wat kunt u leren uit de conclusies van het onderzoek State of Skills 2021?
  • Wat zijn de huidige en toekomstige ‘upskilling’-trends?
  • Hoe kunt u de ontwikkeling van vaardigheden beter afstemmen op de organisatiedoelen?
  • Hoe kan deze benadering helpen om de medewerkers succesvol te laten zijn in 2021? 

*Deze webinar zal volledig in het Nederlands zijn

Registreer voor de opname:

Sprekers

Fred Sonneville pasfoto

Fred Sonneville, Partner bij Kirkman Company, Bureau voor transformaties

Fred Sonneville (1971) is partner bij Kirkman Company, een Nederlands consultancybureau dat als missie heeft om organisaties te helpen transformeren om relevant te zijn voor alle stakeholders. De expertise en ervaring van Fred ligt in het transformeren van de HR-functie in organisaties. Hij heeft gewerkt voor bedrijven als DSM, AkzoNobel, ING, Rabobank, AEGON, Stedin en Eneco. Voordat hij bij Kirkman Company kwam, gaf Fred leiding aan de HR Transformatie-praktijk van Deloitte Consulting in Nederland. Fred is bachelor in Business Informatics en heeft een minor in Business Economics.

ruud-worung-1

Ruud Worung, Director Benelux bij Degreed

Ruud Worung werkt al ruim 25 jaar voor technologiebedrijven in business development, sales en managementfuncties. Bij bedrijven als Oracle, SAP SuccessFactors en Cornerstone ontwikkelde hij een grote interesse voor Human Resources en in het bijzonder voor Talent- en Learning Management. In 2020 is hij gestart bij Degreed als Regional Sales Director Benelux om bij te dragen aan de ontwikkeling en groei van het merk in de regio.

"Degreed has uniquely built its own technology category from the ground up and it is a hot one. They have also provided a blueprint for what best-in-class looks like as a product and a company."

Michael Rochell

Brandon Hall Group Chief Strategy Officer and Principal HCM Analyst